De beste bandencentrale

Bandencentrale Boudewijn - BandencentraleDe keuze van een band is cruciaal voor uw veiligheid want uw wagen heeft slechts enkele contactpunten met de weg. De techniekers van onze bandencentrale in Deurne zijn bandenspecialist en kunnen u goed en uitgebreid informeren om de juiste weg te vinden in het ruime gamma merken en profielen.

Onze werking

Om een goede band te vinden, wordt er gekeken naar uw profiel als bestuurder. Heel wat parameter zijn cruciaal voor het bepalen van het juiste type band. Zo wordt er onder meer gekeken naar het aantal kilometers dat u op jaarbasis aflegt, het gebruik van autosnelwegen of kleinere wegen en uiteraard ook uw – al dan niet – sportieve rijstijl. Rekening houdend met uw verwachtingen, eerdere ervaringen en budget selecteren wij voor u de beste band zodat u veilig en tevreden de weg op kan.

Zomerbanden en winterbanden

De samenstelling van zomerbanden en winterbanden is verschillend. Zo zijn winterbanden bijvoorbeeld beter bestand tegen lage temperaturen of hebben ze een betere grip omdat er meer natuurlijk rubber in de band verwerkt is dan bij zomerbanden, die hoofdzakelijk uit synthetisch rubber bestaan. Synthetische rubber heeft bovendien de eigenschap om bij lage temperaturen te verharden, waardoor er een slechter contact met de weg is, of er sneller sprake is van slijtage. Deze effecten zijn alom bekend, met name bij een besneeuwd wegdek waar de remafstand van een auto met zomerbanden langer is dan de remafstand van een auto met winterbanden.

De juiste keuze

De verkoop van winterbanden zit in de lift met als voornaamste reden de verhoogde veiligheid. Daarnaast zijn er ook drie grote verschillen tussen winterbanden en zomerbanden die het maken van deze juiste keuze beïnvloeden:

  1. Rubbersamenstelling: winterbanden worden voornamelijk gemaakt met een veel zachter soort rubber dan zomerbanden. De effecten hiervan zijn onder andere dat de banden minder uitharden door de kou en beter bestand zijn tegen warmte.
  2. Profiel: het profiel van winterbanden is dieper en fijner ingesneden waardoor de band zichzelf beter kan aanpassen aan de ondergrond.
  3. Wang: de wang van winterbanden is zachter dan die van zomerbanden om gewichtsverschuivingen en andere fysieke krachten geleidelijker te laten verlopen.

De 4 seizoensband

De vier seizoenenband, die aangeduid wordt met het teken M+S, is niet zo goed bekend. Deze band is ontworpen om meer grip te bieden in zowel de zomer als in de winter, doordat de belangrijkste eigenschappen van zomer- en winterbanden gecombineerd worden in één band. Autobanden kunnen echter niet voor alle seizoenen even goed geschikt zijn door de wisselende weer- en omgevingscondities: dus één type band dat perfect aansluit voor alle jaargetijden is niet te vinden. De 4 seizoensband biedt u echter wel een groot voordeel, want de band is enkel aan vervanging toe wanneer de band echt versleten is.

Voor elk type band slechts één adres: contacteer Boudewijn bandencentrale.

Montage

Het monteren van banden dient op een juiste manier te gebeuren: dit is immer cruciaal voor de veiligheid. Het is aangeraden om uw banden niet zelf te vervangen maar dit steeds te laten doen door een ervaringsdeskundige om kwetsuren en schade aan banden en velgen te voorkomen.

Een goede bandengrip is vooral van belang voor de richtingsstabiliteit. Om die reden monteren wij nieuwe banden steeds achteraan, want banden met weinig profiel achteraan de wagen kunnen leiden tot een slippartij of problemen in geval van aquaplanning. Bovendien vervangen wij ook steeds het ventiel om eventuele problemen te voorkomen. Het ventiel dicht de band af en tijdens het rijden komt dit immers onder zware druk te staan.

Het is van groot belang om regelmatig de bandendruk na te kijken, ook na montage van nieuwe banden. Een goede bandendruk zorgt ervoor dat de auto een maximaal contactoppervlak heeft met de weg en daardoor een betere remcapaciteit heeft.

In onze bandencentrale bieden wij het volgende basis montagepakket aan:

  • Monteren en demonteren van banden
  • Monteren en demonteren van banden op velgen
  • Vervangen van een ventiel
  • Oppompen en controleren van de bandenspanning van banden
  • Uitbalanceren van de wielen met behulp van een geijkte machine
  • Visueel inspecteren van banden

Balanceren

Wanneer u bij hoge snelheden last heeft van een trillend stuur of dashbord kan dat betekenen dat uw wielen slecht uitgebalanceerd zijn.

Door de velgen en banden met elkaar in balans te brengen, zijn de wielen over de hele omtrek even zwaar. Hierdoor verbetert het rijcomfort, maar ook het wegcontact zodat bijkomende slijtage vermeden wordt.

Het uitbalanceren van de wielen gebeurt met een geijkt apparaat en is steeds noodzakelijk bij de montage van banden op een velg, ongeacht de nieuwe banden of occasiebanden. Op de velg worden kleine loodjes aangebracht, die een onbalans corrigeren.

Voor elk type band slechts één adres: contacteer Boudewijn bandencentrale.

Back to Top